| 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
angel_of_love
| Konu: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Cuma Ağus. 29, 2008 5:29 pm | |
| 14 yaşında annesinin zoruyla 22 yaşındaki inşaat işçisi ile evlendirildi.
Yüksel K. ile Elmas O., beş yıl önce boşandı. Üç çocuklarının velayeti babanın rızasıyla anneye verildi. Elmas K., büyük kızını 16 yaşında evlendirdi. Bu yıl 8'inci sınıfı bitiren küçük kızı F.'nin de liseye gitmesine gerek görmedi. Ancak eğitime devam etmek isteyen F., babasına kısa mesaj çekerek, "Lütfen beni yanına al. Şu an ağlıyorum. Annem beni evden kovuyor" diye yardım istedi. Yüksel K., 'tatsızlık çıkmasın' diye eski eşinin evine gitmedi. Kızına,"Seni sonra alırım" diye mesaj gönderdi. F.'nin çabaları işe yaramadı. Elmas O., 22 yaşındaki inşaat işçisi Osman B.'nin babası Mustafa B.'yle anlaştı. Pazar günü, Zeytinburnu'ndaki Yıldız Düğün Salonu'nda düğün yapıldı.
"AİLE BENİ ZORLA ALIKOYDU"
Bir fabrikada çalışan Yüksel K., rızası olmadan kızının evlendirildiğini duyunca Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın talimatı üzerine başvurudan üç saat sonra Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Elmas O., damat Osman B. ve babası Mustafa B.'yi gözaltına aldı. Bilgisine başvurulmak üzere F.K. de emniyet müdürlüğüne getirildi. Polise zorla evlendirildiğini söyleyen F.K., "Aile beni zorla alıkoydu. Tehdit edildim. Zorla ilişkiye girmek zorunda kaldım" diye ifade verdi. Bunun üzerine Elmas O., Osman B. ve Mustafa B. adliyeye sevkedildi.
Anne Elmas O., savcılıktaki ifadesinde kızının yaşının, kimliğinde göründüğü gibi 14 değil 16 olduğunu öne sürdü. Savcılık, tekrar annesinin evine gönderilen F.'nin yaşının tespit edilmesini beklemek için üç şüpheliyi serbest bıraktı.
Kızının pazar günü evlendirildiğini duyduğunu söyleyen Yüksel K., "O gün salona gidip tatsızlık çıkarmak istemedim. Kanuna göre 14 yaşında bir kızın evlendirilmesi yasak. Hemen savcılığa başvurdum ama serbest bırakıldılar" dedi. Amacının kızını alarak eğitimini devam ettirmek olduğunu belirten Yüksel K., eski eşine öfkesini, "Kızım Anadolu Lisesi sınavlarına girmiş. İyi de puan almış. Ama karar veremeden evlendirdiler. Eski eşimin okuma yazması bile yok. Onun verdiği karara nasıl güvenilir?" diyerek dile getirdi. Düğün salonunun yetkilisi ise, "O gün çok telaşlılardı. Zaten düğünü de bir saat erken bitirdiler. Düğünden önce kızın babasının fotoğrafını göstererek, 'Bu adam gelirse içeri almayın' dediler. Nedenini şimdi anladık" dedi.
KANUNA GÖRE BU EVLİLİK YASAK
Türk Medeni Kanunu'nun 124'üncü maddesinde, erkek veya kadının 17 yaşını doldurmadan evlenemeyeceği belirtiliyor. Ancak olağanüstü durumlarda ve çok önemli bir sebep gösterilirse, 16 yaşını doldurduktan sonra hákim evlenmelerine izin verebilir. Karardan önce ebeveynler ya da vasi muhakkak dinlenir. Kanunun 152'nci maddesi ayrıca kimsenin zorla evlendirilemeyeceği şartını koyuyor. Zorla evlendirilirse savcılığa başvurma hakkı doğuyor. Yasanın evlenmesine izin vermediği yaşta evlendirilen kişi, cinsel birleşmeyi reddedebiliyor. F.K.'nin kemik yaşı 14 çıkarsa Osman B., cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından yargılanabilir. | |
|
| |
nur Genel K.Başkanı
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Cuma Ağus. 29, 2008 11:18 pm | |
| bnm ananemin ananesinide 14 yasında evlendirmisler | |
|
| |
öykü
Mesaj Sayısı : 303 Yaş : 30 Nerden : istanbul Lakap : öykü ruh hali : Kayıt tarihi : 24/08/08
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Salı Eyl. 02, 2008 2:17 pm | |
| yazık ya ne haldeyiz görüyorsunuz millet haydi kızlar okula diyor adamlar zorla bizim yaşımızdaki kızı evlendiriyor YAZIK | |
|
| |
beren Uzman Onbaşı
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Salı Eyl. 02, 2008 2:42 pm | |
| kampanyalar karıştı adı haydi kızlar gerdeğe oldu X( | |
|
| |
öykü
Mesaj Sayısı : 303 Yaş : 30 Nerden : istanbul Lakap : öykü ruh hali : Kayıt tarihi : 24/08/08
| |
| |
zeynep banlandı
Mesaj Sayısı : 293 Yaş : 30 Nerden : geldim bu dünyaya :D Lakap : sorma ruh hali : Kayıt tarihi : 20/08/08
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Çarş. Eyl. 03, 2008 9:35 pm | |
| hey allahım. ben bu yaşta evlendiğimi düşünemiyorum ya çok korkunç bir durum. paylaşım için saol Semih. | |
|
| |
nur Genel K.Başkanı
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Çarş. Eyl. 03, 2008 9:46 pm | |
| ben evlencem lan kotu ornek olusturdu zaten daha kucugum aklım ermiyo | |
|
| |
angel_of_love
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Perş. Eyl. 04, 2008 12:04 pm | |
| 14 yaşında evlendikten sonra bırak 3 çocuğu 33 tane bile yapar bunlar.. | |
|
| |
öykü
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Perş. Eyl. 04, 2008 3:08 pm | |
| doğru haklısın ne de olsa çocuk yapmak için çok zamanları olacak | |
|
| |
nur Genel K.Başkanı
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Perş. Eyl. 04, 2008 3:08 pm | |
| her yıl bitane yapsa standart menopoza 50 de girse girdikten sonra bile çocuk yapanlar oluo ama yapmasın desek 50-14 ten en az 36 cocugu olur | |
|
| |
öykü
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Perş. Eyl. 04, 2008 3:10 pm | |
| bravo nur çok amelece bir iş yaparak hesaplamışsın sağol | |
|
| |
nur Genel K.Başkanı
| Konu: Geri: 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi Perş. Eyl. 04, 2008 3:11 pm | |
| lafımı olur cnm isimiz gucumuzmu var | |
|
| |
| 14 yaşındaki kız zorla evlendirildi | |
|